1. Onze kernopvattingen met betrekking tot gebruikersprivacy en gegevensbescherming
 • Gebruikersprivacy en gegevensbescherming zijn mensenrechten
 • Gegevens zijn een verplichting, ze mogen alleen worden verzameld en verwerkt als dit absoluut noodzakelijk is.
 • Wij hebben net zo’n hekel aan spam als u!
 • We zullen uw persoonlijke gegevens nooit verkopen, verhuren of anderszins distribueren of openbaar maken
 1. Relevante wetgeving

Samen met onze zakelijke en interne computersystemen, is deze website ontworpen om te voldoen aan de volgende nationale en internationale wetgeving met betrekking tot gegevensbescherming en gebruikersprivacy:

 • Belgische wet van 30 juli 2018 tot bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens (“Wet van 30 juli 2018”)
 • EU Algemene Verordening Gegevensbescherming 2018 (AVG)
 • EU-richtlijn gegevensbescherming 1995 (DPD)

De naleving door deze site van de bovenstaande wetgeving, die allemaal streng van aard is, betekent dat deze site ook voldoet aan de wetgeving inzake gegevensbescherming en gebruikersprivacy zoals uiteengezet door veel andere landen en gebieden.

 1. Persoonlijke informatie die deze website verzamelt en waarom we deze verzamelen

Deze website verzamelt en gebruikt persoonlijke informatie om de volgende redenen:

3.1. Bijhouden van sitebezoek

Zoals de meeste websites, gebruikt deze site Google Analytics (GA) om gebruikersinteractie bij te houden. We gebruiken deze gegevens om te bepalen hoeveel mensen onze site gebruiken, om beter te begrijpen hoe ze onze webpagina’s vinden en gebruiken en om hun reis door de website te bekijken. Hoewel GA gegevens vastlegt zoals uw geografische locatie, apparaat, internetbrowser en besturingssysteem, identificeert geen van deze informatie u persoonlijk voor ons. GA registreert ook het IP-adres van uw computer dat kan worden gebruikt om u persoonlijk te identificeren, maar Google geeft ons hier geen toegang toe. We beschouwen Google als een externe gegevensverwerker. GA maakt gebruik van cookies, waarvan de details te vinden zijn in de ontwikkelaarshandleidingen van Google. Onze website maakt gebruik van de analytics.js implementatie van GA. Als u cookies in uw internetbrowser uitschakelt, kan GA geen enkel deel van uw bezoek aan pagina’s op deze website volgen.

3.2. Contactformulieren en e-maillinks

Als u ervoor kiest om contact met ons op te nemen via het contactformulier op onze contactpagina of via een e-maillink, wordt geen van de gegevens die u verstrekt door deze website opgeslagen of doorgegeven aan/verwerkt door een van de externe gegevensverwerkers gedefinieerd in sectie 6.0. In plaats daarvan worden de gegevens verzameld in een e-mail en naar ons verzonden via het Simple Mail Transfer Protocol (SMTP). Onze eigen SMTP-servers worden beschermd door TLS (ook wel bekend als SSL), wat inhoudt dat de e-mailinhoud wordt versleuteld met SHA-2, 256-bits cryptografie voordat deze via internet wordt verzonden. De e-mailinhoud wordt vervolgens gedecodeerd door onze lokale computers en apparaten. Niet alle mailservers zijn echter op een dergelijke manier beveiligd. Daarom raden we u aan e-mail altijd als een onveilig medium te beschouwen en geen persoonlijke, vertrouwelijke of anderszins gevoelige informatie in een e-mail op te nemen.

 1. Hoe we uw persoonlijke gegevens opslaan

Als u een opmerking plaatst bij een blogbericht dat op deze website is gepubliceerd, wordt sommige persoonlijke informatie opgeslagen in de database van deze website. Dit is momenteel de enige gelegenheid waarbij persoonlijke gegevens op deze website worden opgeslagen. Deze gegevens worden momenteel op een identificeerbare manier opgeslagen; een beperking van het content management systeem waarop deze website is gebouwd (WordPress). In de nabije toekomst streven we ernaar om de opslag van deze gegevens te veranderen in een pseudonieme manier, wat betekent dat de gegevens extra moeten worden verwerkt met behulp van een afzonderlijk opgeslagen ‘sleutel’ voordat deze kan worden gebruikt om een ​​persoon te identificeren.
Pseudonimisering is een recente vereiste van de AVG, waaraan veel ontwikkelaars van webapplicaties momenteel werken om ze volledig te implementeren. We doen er alles aan om dit een hoge prioriteit te geven en zullen het zo snel mogelijk op deze website implementeren.

 1. Over de server van deze website

Deze website wordt gehost door ONE.COM in een Deens datacenter. Enkele van de opvallendere beveiligingsfuncties van het datacenter zijn:

 • SSL-certificaat
 • Beveiliging tegen spam
 • Zorgen voor onderbreekbaarheid van de service door gebruik te maken van het DDoS-afweersysteem.
 • Bescherming van websites tegen kwaadwillende toegang die dergelijke sites kan wijzigen of compromitteren of gegevens kan stelen.
 • Mailboxbeveiliging tegen onbevoegde toegang.
 • Bescherming voor de gehele infrastructuur door toepassing van de laatste versies van de gebruikte systeemsoftware.
 • Al het verkeer (overdracht van bestanden) tussen deze website en uw browser wordt versleuteld en geleverd via HTTPS.
 1. Onze externe gegevensverwerkers

We gebruiken 1 derde partij om namens ons persoonsgegevens te verwerken. Deze derden zijn zorgvuldig gekozen en voldoen allemaal aan de in paragraaf 2.0 uiteengezette wetgeving. Deze derde partij is gevestigd in de VS en voldoet aan het EU-VS-privacyschild.

 • Google (Privacybeleid)
 1. Datalekken

We zullen elk onwettig datalek van de database van deze website of de database(s) van een van onze externe gegevensverwerkers binnen 72 uur na de inbreuk melden aan alle relevante personen en autoriteiten als blijkt dat persoonlijke gegevens die zijn opgeslagen in een identificeerbare manier is gestolen.

 1. Gegevensbeheerder:

De gegevensbeheerder van deze website is:

 • PhoenixKM BV
 1. Verantwoordelijke voor gegevensbescherming
 • Dhr. Karel Van Isacker
 • Directeur
 • E-mail: info AT phoenixkm.eu
 1. Wijzigingen in ons privacybeleid

Dit privacybeleid kan van tijd tot tijd veranderen, in overeenstemming met wetgeving of ontwikkelingen in de sector. We zullen onze klanten of websitegebruikers niet expliciet informeren over deze wijzigingen. In plaats daarvan raden we u aan deze pagina af en toe te controleren op eventuele beleidswijzigingen.